Home ›› Verpakkingen ›› Stazakken

Stazakken / Doypack

Stazakken zijn flexibele, lichtgewicht verpakkingen die rechtop blijven staan dankzij een stevige ovaal voorgevormde bodem. Ze zijn geschikt voor lichte producten en vloeistoffen en worden voornamelijk toegepast in de voedingsmiddelenindustrie.

Stazakken verpakking

Het verschil tussen stazakken en de doypack

Bij stazakken spreken we ook vaak van een doypack. Het is er eigenlijk een variant van. Qua uiterlijk en eigenschappen lijken ze op elkaar; aan het eindresultaat merkt u geen of nauwelijks verschil. Waar het verschil wel in zit, is in het vulproces. Zo zijn stazakken al voorgevormd voordat ze bij ons binnenkomen en de vulmachine in gaan.

Bij een doypack starten we met een rol folie die we zelf nog tot een stazak vormen alvorens hem te vullen. Hiervoor gebruiken we een speciale doypack-machine.

vraag een offerte aan ▸ Lees verder ▸

Stazakken 1

Stazakken 2

Doypack 3

Doypack 4

Stazakken en doypack – de 8 voordelen

Stazakken, waaronder de doypack, hebben veel voordelen. Er wordt dan ook niet voor niets vaak voor deze verpakkingsvorm gekozen. Zo zijn ze:

 • lichtgewicht
  Dankzij de relatief dunne folie waarmee stazakken gemaakt worden, weegt de verpakking een stuk minder dan bijvoorbeeld een blik of glazen pot.
 • compact
  Omdat de stazak of doypack zich grotendeels vormt naar de inhoud en perfect op maat gemaakt kan worden, neemt hij minimale ruimte in.
 • volledig afsluitbaar
  Doypacks en stazakken worden gemaakt van een waterdichte folie die volledig afsluitbaar is. Hierdoor zijn ze ideaal voor de voedingsmiddelenindustrie, zowel voor natte als droge producten.
 • eenvoudig te openen
  De folie van stazakken is niet dik en kan dus eenvoudig opengeknipt of, met hulp van een inkeping, opengescheurd worden.
 • hersluitbaar
  Wanneer de inhoud van een doypack waarschijnlijk niet in één keer genuttigd wordt, kan een hersluitbare strip aangebracht worden. Dit gebeurt direct tijdens het verpakkingsproces.
 • sterk
  De folie van stazakken is sterk en kan dus behoorlijk wat aan. Stoten, schuren, vallen, een doypack kan er makkelijk tegen en gaat niet stuk.
 • beter voor het milieu
  Dankzij de geringe hoeveelheid verpakkingsmateriaal die verhoudingsgewijs nodig is voor stazakken en doypacks, is deze verpakkingsmethode beter voor het milieu dan veel andere verpakkingsmethoden.
 • ideaal voor productpresentatie
  Omdat stazakken rechtop staan in plaats van in een schap liggen, ziet de consument direct het merk, de inhoud en verdere bijzonderheden die u wilt tonen. Ze zijn dus de ideale verpakking voor optimale productpresentatie.

Stazakken en doypack op maat

MPH Co-Packing gaat graag samen met u op zoek naar de ideale stazakken of doypack voor uw product. We kijken hierbij naar alle factoren die voor u van belang zijn. De maat, kleur, sterkte, flexibiliteit en hersluitbaarheid bijvoorbeeld. Maar ook de bedrukking. Hierin is alles mogelijk. Onze doypacks zijn van rand tot rand volledig fullcolour te bedrukken.

Doypack volledig voedselveilig

En natuurlijk, niet anders dan vanzelfsprekend, kijken we ook naar voedselveiligheid. Stazakken worden voornamelijk in voedingsmiddelenindustrie gebruikt, dus voedselveiligheid maakt standaard onderdeel uit van ons verpakkingsproces voor food-producten. Voedselveiligheid is een absolute voorwaarde en bij al onze stazakken gegarandeerd. Zo zijn onze doypack-machines bijvoorbeeld uitgerust met slimme controlemiddelen om onjuistheden in het proces direct op te merken.

Wilt u weten of de stazakken / doypack de ideale verpakkingsvorm voor uw product is? Neem dan eens contact met ons op. We adviseren u graag over deze en andere mogelijkheden. Als u het leuk vindt, leiden we u ook rond in onze fabriek, zodat u de verpakkingen en het verpakkingsproces met eigen ogen kunt zien. U bent van harte welkom.

Offerte aanvragen

Wilt u uw producten door ons laten verpakken? Vraag een offerte aan!

Uw product laten verpakken?

Pascal Hooghwerff   l  weet bijna alles over een verpakking

neem contact met ons op ▸
Scroll naar boven