Home ›› Verpakkingen ›› Sealen En Krimpverpakkingen

Sealen & Krimpverpakking

U wilt dat uw producten en verpakkingen goed beschermd en/of bijeengehouden worden zodat de kwaliteit ervan niet te lijden heeft onder invloeden van buitenaf. Met sealen en krimpverpakking zorgen we daarvoor. Bij deze vorm van verpakken, brengen we een folie aan om uw product en behandelen deze daarna kort met warmte of impulsen. Dit zorgt ervoor dat de folie krimpt en zich nauw om uw product aansluit. De seal of krimpverpakking biedt zo versteviging en bescherming.

Sealen krimpverpakking grenade

Voordelen van sealen en krimpverpakking

 • Ruimte- en kostenbesparing
  Sealen en krimpverpakking neemt veel minder plek in dan een doos of krat. U bespaart dus ruimte en kosten in opslag en transport.
 • Optimale bescherming
  Dankzij onze sealen en krimpverpakking op maat zijn uw product en verpakking optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf.
 • Volledig op maat
  Door de flexibiliteit van sealen en krimpverpakking, is er voor ieder product en iedere verpakking een sealoplossing op maat te maken.

vraag een offerte aan ▸Lees verder ▸

Sealen krimpverpakking snacks

Sealen krimpverpakking liga

Sealen krimpverpakking koekjes

Sealen op maat voor uw verpakking

Omdat geen product en verpakking hetzelfde is, verzorgen we sealen en krimpverpakking altijd volledig op maat. We stemmen deze onder meer af op de volgende factoren:

 • de vorm, afmetingen en het gewicht van de verpakking; bijvoorbeeld hoe zwaarder, hoe dikker de folie
 • de verpakkingseisen voor het product, zoals houdbaarheid, waterdichtheid, geurdichtheid, hygiëne en stevigheid
 • de benodigde capaciteit

Op basis hiervan kiezen we de beste oplossing voor uw seal of krimpverpakking. We stellen de juiste maten en afmetingen vast, bepalen de benodigde dikte van het sealmateriaal of de krimpverpakking en gebruiken de geavanceerde krimplijn in onze productiehal voor een optimale verwerking, passend bij uw eisen en wensen.

Duurzaam sealen

Als één van die eisen of wensen overigens ‘duurzaamheid’ is, speelt MPH Co-Packing hier graag op in. Want ook wij vinden duurzaamheid belangrijk. Sealen wordt weliswaar gedaan met plastic folie, maar in besparingen hierop innovatieve alternatieve verpakkings- en recyclemogelijkheden, denken we graag mee.

Sealen en krimpverpakking in open en gesloten vorm

Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om de hoeveelheid folie te verminderen door voor open sealen en krimpverpakking te kiezen. Wanneer de voornaamste taak van een krimpverpakking het bijeenhouden van items is, is het namelijk lang niet altijd nodig om de volledige inhoud in folie te verpakken. In deze gevallen kiezen we voor een open krimpverpakking. De zijkanten van de verpakking zijn dan meestal open. Deze methode wordt vaak toegepast voor bundelverpakkingen, zoals bij flesjes of blikjes frisdrank. We spreken dan van bundelkrimpen.

Heeft de seal wel als hoofdtaak om uw product en verpakking volledig te beschermen tegen invloeden van buitenaf, dan kiezen we voor een gesloten vorm van sealen. Hierbij zit meestal ieder product verpakt in een aparte seal of krimpverpakking en wordt daarmee beschermd tegen externe invloeden als vocht, beschadiging, vuil en bacteriën.

Sealen en krimpverpakking bedrukt en onbedrukt

Bij sealen en krimpverpakking kunt u kiezen voor blanco, doorzichtige folie of voor bedrukte folie. Bij het sealen van enkele verpakkingen wordt vaak voor een blanco seal gekozen, zodat de print op de verpakking optimaal zichtbaar blijft. Maar wanneer meerdere verpakkingen of producten in één krimpverpakking worden geseald, kan het interessant zijn om voor een bedrukking te kiezen. Zo laat het hele pakket één duidelijke merknaam, logo of boodschap zien. Dat valt extra op in de schappen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van sealen en krimpverpakking? Neem contact met ons op. We vertellen u er graag alles over.

Offerte aanvragen

Wilt u uw producten door ons laten verpakken? Vraag een offerte aan!

Uw product laten verpakken?

Pascal Hooghwerff   l  weet bijna alles over een verpakking

neem contact met ons op ▸
Scroll naar boven