Home ›› Verpakkingen ›› Flowpack

Flowpack verpakkingen voor food en non-food

Flowpack is een veel gebruikte en veelzijdige verpakkingsmethode in zowel de food als de non-food sector. Het verpakken van producten kan met meerdere verpakkingsvormen en materialen. De flowpack verpakking biedt een compleet afgesloten laag om uw product. MPH Co-Packing voldoet aan alle voedselveiligheidseisen.

Een flowpack is een horizontale, plastic bewerking, die met behulp van warmte wordt geseald. Met een flowpack is het mogelijk om verschillende producten samen te voegen en te verpakken als een compleet eindproduct. MPH Co-Packing geeft u op basis van ruim 20 jaar ervaring in co-packing uitgebreid advies over de verschillende verpakkingsmogelijkheden. We verpakken uw producten deskundig in onze productiehal waar we de beschikking hebben over 16 productielijnen.

vraag een offerte aan ▸ lees verder ▸

Flowpack

Flowpack verpakking MPH Co-PackingEen populaire verpakkingsmethode waarbij een zachte folie het product omsluit en vervolgens wordt geseald, dat is flowpack. De combinatie met een extra beetje lucht en ruimte tussen het product zorgt voor een stevige plastic verpakking die gemakkelijk te openen is. Hierdoor is de flowpack voor veel verschillende producten geschikt.

De flowpack verpakking biedt tevens een beschermende, compleet afgesloten laag om uw product. Hierdoor verhoogt het de houdbaarheid van een product. Daarom is het een veelgebruikte verpakkingsmethode in de foodsector. We verpakken onder andere zakjes kruidnoten en zakjes mini breadsticks in flowpacks. Een bekend voorbeeld van flowpacks in de non-food sector zijn de zogenoemde pillow bags voor schoonmaakdoekjes en vochtig toiletpapier.

De laatste jaren zijn er veel innovaties in de verpakkingsindustrie. Naast de flowpack verpakken we ook veel producten met doypack en quadroseal verpakkingen. Voedselverpakkingen zijn daarnaast onderhevig aan strenge regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Dat maakt het voor producenten lastig om te kiezen voor een geschikte verpakkingsmethode. MPH Co-Packing ontzorgt u door onze expertise en ervaring als verpakkingsspecialist.

flowpack verpakking

verpakking koek

Food-verpakkingen-diensten

over-ons-kwaliteitsbeleid-certificeringen-mph-co-packing

Flowpack voor foodsector

Flowpack is perfect voor horizontale of verticale afvullijnen en wordt vooral veel gebruikt in de foodsector voor bijvoorbeeld koekjes voor bij de koffie, plakken of stukken kaas, voorgesneden groente en snoep. Het beschermt namelijk de producten en zorgt ervoor dat ze extra lang houdbaar zijn. Dit komt doordat de flowpack verpakking de producten volledig afsluit.

Flowpack voor non-foodsector

Ook in de non-foodsector worden flowpack verpakkingen geregeld ingezet. De flowpack verpakking wordt daar onder andere vaak voor vochtig toiletpapier of schoonmaakdoekjes gebruikt, maar ook voor bijvoorbeeld zeepjes en speelgoed. U kunt een flowpack verpakking herkennen aan de afsluiting. Deze heeft namelijk drie sealranden.

MPH Co-Packing verpakt het voor u

Door middel van flowpack kunt u ook verschillende producten samen verpakken om zo een compleet eindproduct te creëren. Wilt u uw producten op deze manier laten verpakken? Schakel dan MPH Co-Packing in. Vraag hiervoor direct een offerte aan. Daarnaast kunnen wij u ook uitgebreid advies geven over allerlei opties als het gaat om verpakken en verpakkingen. Wij hebben immers ruim 20 jaar ervaring waardoor wij goed weten waar we het over hebben.

Duurzaam verpakken

In onze huidige samenleving wordt bijna alles wat we kopen in verpakkingen geleverd. Deze worden van verschillende materialen gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan papier, karton en kunststoffen. Voor de productie, het gebruik en de verwijdering van al deze verpakkingen zijn veel grondstoffen nodig. Dit is schadelijk voor het milieu en leidt tot een schaarste aan grondstoffen. Daarom is het heel belangrijk om producten zo duurzaam mogelijk te verpakken. Gelukkig kan MPH Co-Packing hierin voorzien.

MPH Co-Packing heeft nodige certificaten voor flowpack verpakken

MPH Co-Packing heeft de nodige certificaten behaald om al uw producten op een zo duurzaam mogelijke manier te verpakken. Wij zijn dan ook in het bezit van een BRC certificering met de geweldige score BRC AA+! Daarnaast hebben we ook de IFS Higher Level behaald. Dit laat zien dat wij aan alle eisen voldoen als het gaat om productverpakking, kwaliteit en voedselveiligheid. En daar zijn we trots op!

Flowpack en papier

Naast onder andere de zachte folie van flowpack verpakken wij onze producten nu ook in papier. Bij een aantal van onze productielijnen werken we met kleine papieren stazakken en papieren pillow bag verpakkingen. Met deze 100% recyclebare verpakkingen bevorderen wij duurzaamheid en door onze certificaten weten we ook hoe we dit op de beste en verantwoordste manier moeten doen!

Interesse in flowpack?

Heeft u ook interesse in het laten verpakken van uw producten door middel van flowpack of twijfelt u nog? MPH Co-Packing adviseert u graag over alle mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om samples van de verpakkingen te verkrijgen. Zo kunt u een flowpack verpakking van dichtbij bekijken en de werking ervan in het echt ervaren. Neem hiervoor of voor verdere vragen vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

“MPH Co-Packing heeft de nodige certificaten behaald om al uw producten op een zo duurzaam mogelijke manier te verpakken.”

Offerte aanvragen

Wilt u uw producten door ons laten verpakken? Vraag een offerte aan!

Uw product laten verpakken?

Pascal Hooghwerff   l  weet bijna alles over een verpakking

neem contact met ons op ▸
Scroll naar boven